Mopper

Blandingsmopp-foto

Leie rengjøringsmopp?

Se mer info og priser på moppeservice

Vaske egne mopper

Har du egne rengjøringsmopper som du ønsker å få vasket?

Gulvmopper fra Leko kan leies med bytteavtale for de som ønsker å ta renholdet selv, eller for de som trenger å tørke opp søle og vann når renholder ikke er til stede. Mopper som brukes til profesjonell rengjøring finnes hovedsaklig som blandingsmopp eller mikrofibermopp.

Gulvmopper som brukes til rengjøring av kontor, sameie, borettslag, restaurant, bar eller butikk, må være hygienisk rene, slik at man ikke sprer bakterier eller virus med mopper.

For at mopper skal bli helt rene kreves det både riktig type vaskemaskin,riktig sammensatt kjemi, vasketid og ikke minst riktig tilpasset vannmengde. En vaskemaskin beregnet for hjemmebruk eller vaskemaskin i borettslag/sameie vil ikke få moppene helt rene, det kreves et profesjonelt vaskeri hvor alle parametere er satt opp riktig i forhold til hverandre, og i forhold til type mopp som vaskes.

Mopper bør tørkes i tørketrommel etter vask, hvis de kun henges opp til tørk, vil de være vanskelig å vaske med, selv om de er tørre. Mopper, spesielt blandingsmopper avgir ekstremt mye lo under tørking, slik at filteret vil kunne tette seg raskt, og tørkingen blir lite effektiv.

Obs!
Det er imidlertid viktig å vite at det er en reel fare for selvantenning om mopper med rester av feks olje, gulvlakk eller boningsmiddel blir liggende varme i tørketrommel. Du kan risikere brannfare ved å tørke de selv i tørketrommel. Våre profesjonelle tørketromler måler temperaturen i moppene med infrarøde sensorer som sikrer både riktig tørketemperatur og reduserer brannfare, samt at maskinene er utstyrt med sprinkleranlegg om det skulle oppstå brann.

Våre produkter og tjenester, mopper og kluter

mopper-blandingsmopp-foto

Blandingsmopp
Tradisjonell gulvmopp er også kalt blandingsmopp. Blandingsmopper består av en blanding av polyester og bomull. Denne type gulvmopp kan ta opp store mengder vann og fungerer godt til de fleste typer gulv og overflater. Blandingsmopp er standard 60 cm bredde, for rengjøring av trapper, kontor, butikklokaler eller andre store flater. Blandingsmopper er den mest vanlige type mopp i bruk i dag. Gulvmoppen har den fordelen at de tar til seg store mengder vann, og kan dermed brukes både til rengjøring av lokaler, og til å tørke opp vann og søle fra gulvet i perioder med snø/slaps. Blandingsmopper bør ikke vaskes i husholdningsmaskiner fordi de loer mye og kan tette filteret i maskinen som igjen kan forårsake vannlekkasje. Vi anbefaler mopper med leieavtale eller at vi vasker mopper for deg i våre industrimaskiner.

Mikrofibermopp-foto

Mikrofibermopp
Mikrofibermopper er laget av ultra tynne polyesterfibere som er spunnet til tråder. På grunn av stor overflate har de gode egenskaper til å fange støv, smuss og fuktighet. Tester viser også at mopper av mikrofiber fjerner flere bakterier enn andre typer mopper, og er gode til å fjerne fett fra matlaging. Mikrofibermopper kan brukes uten vann eller lett fuktet. Dette gjør at mikromopper er lette å jobbe med. Mikrofibermopper kan vaskes i husholdningsmaskin dersom lo og partikler fjernes, men skal moppene bli hygienisk rene må de vaskes med riktig tilpasset kjemi og vaskeprosess. Vi anbefaler derfor at man leier mikrofibermopp fra oss, eller lar oss vaske dine mopper for deg.

Vask av mopp-foto

Moppevask
Leko vasker dine mopper i våre industrimaskiner i ulike størrelser fra 8 kg til 300 kg kan vi vaske inntil 1500 gulvmopper pr vask. Våre vaskeprogrammer, sammensetning av kjemi og vannmengde sørger for at dine mopper blir helt rene, og fri for smuss, uavheng av mengde. Vi tar i mot alle typer vaskbare mopper, og har selvsagt egne programmer for standard gulvmopp, mikrofibermopp eller kluter. Gulvmopper tørkes på programmer tilpasset materialet i moppene, og leveres klare til brukpakket i sekker på ca 50 mopper pr sekk. Om du leverer inn ulike typer mopper pakkes blandingsmopp og mikromopp hver for seg, slik at du enkelt har oversikten. Les mer om moppevask fra Leko, og se priser her..

Renholdskluter vask-foto

Vask av mikrofiberkluter
Vi kan vaske dine mikrofiberkluter, profesjonelt, slik at de blir helt rene. Ikke spre bakterier eller virus ved å bruke møkkete eller dårlig vasket mikroklut. For større kvantum kan du levere inn dine kluter til vårt moppevaskeri sammen med moppene dine, så sørger vi for at de blir vasket hygienisk rene, og klare for ny bruk. Vaskekluter av mikrofiber pakkes i egen sekk etter vask og tørk. Les mer om vask av kluter her..

Renholdsutstyr-foto

Moppestativ/moppeskaft
Vi kan leverer moppestativ bestående av aluminiums-skaft og klappramme som passer mopper som er standard 60 cm bredde. Kan brukes til både vanlig blandingsmopp og mikrofibermopper. Kontakt oss for bestilling.