Om oss

Leko Matter har vaskeri, lager og kontor på Langhus, rett utenfor Oslo. 

I Håndverksveien 13A på Langhus har Leko nå ett av Norges mest moderne og effektive mattevaskeri, samt nye moderne kontorlokaler. Vi har til sammen ca 2000 m2 og betjener hele vårt distribusjonsområde fra Langhus.

Leko Matter As har i dag en omsetning på ca 27 millioner, 18 ansatte og vi betjener drøye 4500 kunder. Vårt sortiment omfatter utleiematter, moppeutleie, avlastningsmatter, moppevask, vask av arbeidstøy, samt salg av faste og løse matter og ikke minst logomatter. Vi har også en nettbutikk, www.mattebutikken.no som henvender seg til både bedriftsmarkedet og privatmarkedet.

Vaskeriet har gjennomgått kontinuerlig oppgraderinger de siste årene med blant annet nye vaskemaskiner og tørketromler. I de siste år er det gjennomført en betydelig oppgradering hvor de fleste prosesser er automatisert samtidig som det er installert større vaskekapasitet og bedre systemer for såpedosering og vanngjenvinning. Dette har ført til en betydelig økning i kapasitet, samtidig som våre ansatte unngår tungt manuelt arbeid som har vært hovedfokus i vårt hms-arbeid.

Vår bilpark er under kontinuerlig oppgradering, slik at alle våre biler i daglig drift oppfyller utslippskrav. Vi satser også på flere el-varebiler i distribusjon. Vi har 4 hel elektriske el-varebiler i daglig drift.

Historie 1971-2000

Leko Matter AS ble stiftet i nåværende form i 1989 etter at rengjørings- og vaktmesterbyrået Leko Service AS fisjonerte ut mattedelen av virksomheten. Dette firma hadde siden 1971 jobbet med matteløsninger både på salgs og utleiesiden.

I 1971 var all utleie basert på oljeimpregnerte bomullsmatter, men som nyetablert startet vi opp med en ny type matter som da var kommet på markedet. Dette var første generasjon syntetiske matter som gjennom stadig utvikling nå er enerådende på markedet. Disse mattene kunne ikke vaskes i maskin, de ble derfor de første årene rengjort med høytrykk og tørket ved at mattene ble hengt opp til tørk.

Først på slutten av 70-tallet fikk vi vår første vaskemaskin for matter av typen flatvasker. Der ble mattene børstet og spylt for så å bli hengt opp til tørk. Moderne maskiner for mattevask kom først på markedet rundt 1990 og vi anskaffet vår første moderne maskin 1995.

Leko Matter AS er et familiefirma som har jobbet med matter og matteløsninger siden 1971 og har tilegnet seg kunnskap og bred erfaring både som operatør og langvarig samarbeid med matteprodusenter. Dette har resultert i at vi har utviklet vårt sortiment tilpasset det norske behov. Dette går spesielt på at vi har introdusert mattestørrelser tilpasset norske klimatiske forhold. Da vi startet opp var det 3 størrelser på markedet, vi utvidet dette sortiment og leverer i dag 12 størrelser. De fleste av våre konkurrenter har fulgt etter, men vi har fortsatt best utvalg i størrelser.

Siden vi startet opp som renholder og vaktmester og vår grunder er overbevist om at «det er latskapen som er kimen til all innovasjon» er det naturlig at firmaets slagord er:

– Det er billigere å stoppe møkka enn å fjerne den –