Gulvmatte

Gulvmatter

gulvmatte_borettslag-foto
Gulvmatte-designmatte-foto
Designmatte-inngang-foto
Siematic_logomatte- foto

Kjøp gulvmatter i vår nettbutikk, Mattebutikken.no

Gulvmatter er et samlebegrep som omfatter matter til inngangsparti og gang. Det skilles mellom løse gulvmatter og fastmonterte gulvmatter.

Løse gulvmatter:
Gulvmatter kan være løse matter som ligger på gulvet enten innenfor eller utenfor inngangsdør. Løse gulvmatter som leies med fast skift og vask kalles matteutleie eller matteservice. Disse er normalt nylonmatter med nylonstoff på oversiden og gummiert bakside. 
Gulvmatter kan også kjøpes uten serviceavtale for en engangssum. Gulvmatter kan være ensfarget uten motiv, eller med logo/motiv. Gulvmatter kan også ha tekst, for eksempel "Velkommen".

Fastmontere gulvmatter
Fastmontert gulvmatte, er som oftest tekstilmatter som limes til gulvet. Slike permanente gulvmatter frarådes, da man får et problem med å rengjøre mattene. Det holder ikke lengden å bare støvsuge matten, man får rett og slett ikke ut alt smuss. En bedre løsning er å benytte løse gulvmatter som byttes og vaskes jevnlig med en serviceavtale, da blir mattene helt rene og fri for støv og smuss. Alternativt kan man vurdere skrapematter som kan nedfelles i gulv eller ligge løst på gulvet. Disse gulvmattene av gummi absorberer ikke fuktighet, og man slipper da problemene med rengjøring av mattene.

Vi vil presentere vårt utvalg av gulvmatter nedenfor.

Gulvmatter utleie
Gulvmatter til inngangsparti på kontor, butikk, borettslag/sameie, lager og andre bedrifter er som oftest organisert i en leieavtale med fast bytting av gulvmattene. Fordelen ved å leie gulvmatter med fast avtale er at smusset i matten tas med ut av bygget når matten blir byttet ut med en ny gulvmatte. Samtidig blir gulvmatten vasket helt ren i vaskemaskin. Det er kun ved mekanisk bearbeidelse i vaskemaskin man kan få ut alt smuss av en gulvmatte. Se mer info om utleie av gulvmatter her.

Gulvmatter av nylon
Gulvmatter av nylon, samme type som utleiematter kan også kjøpes uten serviceavtale om du heller vil rengjøre gulvmatten selv. En nylon gulvmatte med gummiert bakside av nitrilgummi har samme kvalitet som en utleiematte, og vil fange vesentlig mer smuss og absorbere mer fuktighet enn en gulvmatte av pvc eller lignende. Det betinger  imidlertid at gulvmatten rengjøres jevnlig, for å unngå at den fylles av smuss og mister effekten.
Se vårt utvalg av nylon gulvmatter her.

Gulvmatte med logo/motiv/tekst
Nylon gulvmatte kan også leveres med tekst, logo eller eget motiv på matten. Logomatter kan kjøpes med eller uten serviceavtale. Gulvmatter med motiv kan brukes til profilering av firma eller for å skape ett blikkfang ved din inngang. Vi har over 60 ulike bakgrunnsfarger å velge i mellom på gulvmatten. Det er også mulig å få ditt eget bilde på gulvmatten.
Se mer info om gulvmatte med logo/tekst/motiv her.

Gulvmatte lang løper
Ofte kan det være behov for en lang gulvmatte for å dempe lyd i korridor eller kontorgang. Da kan en løper være løsningen. Det er gulvmatter som leveres på rull, inntil 20 meter lengde. Lange gulvmatter kan ikke vaskes i maskin, så de egner seg best på plasser med lite til medium tråkk, som det ofte er på kontor. Lange gulvmatter demper lyd fra tråkk på en meget effektiv måte. Gulvmattene leveres i ulike farger og kan leveres ferdige lengder eller som hel rull. Se mer info om løpere her.

Gulvmatter til hus og hjem
Tidligere kunne man kun få kjøpt gulvmatter av ymse kvalitet til private hus og hjem. Vi har ønsket å endre dette ved å kunne tilby gulvmatter av høy kvalitet til privatmarkedet også. Gulvmattene er vaskbare i vaskemaskin og de fleste kan også tørkes i tørketrommel, alt i ditt eget hjem, det er ikke behov for spesialmaskiner. Vaskbare gulvmatter for hus og hjem finnes i mange ulike varianter og farger. De kan levere med eller uten motiv. En del av gulvmattene har også tekst.
Se utvalget i vår nettbutikk, www.mattebutikken.no

Gulvmatte nedfelling
Gulvmatter kan nedfelles i brønn enten ute eller inne. Gulvmatter som felles ned bør ikke ha absorberende materiale, da fuktighet og smuss vil gjøre at gulvmatten mister effekten over tid, og blir umulig å rengjøre. En nedfelt gulvmatte bør være laget av gummi eller pvc for å tåle regn, snø og frost. Slike gulvmatter krever også minimalt med renhold og vedlikehold av mattene. I vårt utvalg har vi følgende gulvmatter for nedfelling:
Ringgummimatte - Spagettimatte

Gulvmatte med skrapeeffekt
Gulvmatte med skrapeeffekt er beregnet på bruk ute, utenfor inngangsdør, for å få av mest mulig grovt smuss og snø før man går inn. En slik gulvmatte har ingen evne til å absorbere fuktighet, kun skrape av sko. Gulvmatte med skrapeeffekt bør kombineres med en vanlig gulvmatte innenfor døren som kan fange opp fuktigheten. Gulvmatte med skrapeeffekt finnes både som løs matte med avrundet kant slik at man kan trille vogner og rullestoler over gulvmatten.
Se vårt utvalg av gulvmatter med skrapeeffekt her:
Ringmatte - Spagettimatte