Matter

Vil du kjøpe matter, til hjem eller bedrift? Besøk vår nettbutikk:

www.mattebutikken.no

Matter

Bedriftsmatter-foto

Matter er en fellebetegnelse for blant annet gulvmatter, dørmatter, utleiematter, skrapematter og avlastningsmatter.
Det skille hovedsaklig mellom 4 ulike varegrupper for matter:

Absorberende matter
Matter som absorberer fuktighet er de mest vanlige matter å bruke innenfor døren i butikk, kontor, bygård, sameie eller restaurant. Absorberende matter fanger smuss og fuktighet, men tørker raskt. Matter som benyttes der det er en del tråkk over mattene bør inngå i en leieavtale som omfatter skift og vask av matter etter avtalt frekvens. Les mer om matteutleie her..

Avskrapningsmatte
Skrapematter er som oftest ikke absorberende matter, men det finnes også varianter som kombinerer skrapesone med absorberende materialer i mattene. Matter som skraper av sand, stein, snø, gjørme og generelt grovere smuss bør plasseres ute eller før en absorberende matte. Matter med skrapeeffekt hindrer grus og stein fra og bli med inn i bygget, noe som reduserer behovet for renhold og vedlikehold av gulv. Les mer om matter med skrapeeffekt her..

Avlastningsmatte
Matter med ergonomiske egenskaper kalles gjerne for avlastningsmatter, ståmatter eller arbeidsplassmatter. Matter man står på når man jobber må være ergonomisk korrekt for å fungere optimalt. Matter avlaster ben og og rygg mot harde underlag, og sørger for bedre blodsirkulasjon i kroppen som gir mindre tretthet. Avlastningsmatte finnes i ulike materialer og størrelser, basert på hvor matten skal bukes. Les mer her.. 

Matter med reklame/logo
Matter som brukes for å promotere produkter, kampanjer eller som ett ledd i merkevarebygging. Matter kan lages med firmalogo eller egenvalgt tekst, høyoppløselig bilde eller bare en spesiell farge. Reklamematter kan lages som promomatte til disk eller bord, eller som en 100 % funksjonell gulvmatte som kan inngå i serviceavtale med vask og bytting. Les mer om matter med reklame her..