Mikronylon

Verdens beste gulvmatte?

Micromatte er den nyeste typen utleiematte på markedet, og de fleste leverandører av matteservice har nå denne inngangsmatten i sitt sortiment. Det brukes ulike navn som Microtech, Microluxx, Micromiks osv. De ulike navnene på mattene kommer fra ulike produsenter og det er visse forskjeller mellom mattene. Noen av micromattene har en tendens til å bli flate etter en tids bruk, og mister dermed mye av skrapeeffekten underveis i leieperioden. Det har også vært problem med at visse typer microfibermatte mister en del fibre når utleiematten vaskes og tørkes.

Allikevel hevder overraskende mange leverandører at de har den beste matten på markedet. Alle kan ikke være best, men det er i hvert fall enighet om at det er mange fordeler ved å velge mikronylon over standard nylonmatter. Microfibermatter er også et godt alternativ til bomullsmatter. 

Mikronylon eller microfiber gulvmatte som mattetypen ofte blir beskrevet som, er en blanding av tynne nylonfibre mikset med tykkere tradisjonelle nylonfibre. Dette gir mer stoff i mattene, i mange tilfeller ca 40% mer stoff, som gjør mikromatter mer effektive.

Leko Miljømatte - MicroLuxx

Leko Matter As innførte micro nylon leiematte i vårt sortiment i 2018, etter å ha vurdert ulike typer og produsenter. Andre typer microfiber-matte ble valgt bort, til fordel for varianten som heter Microluxx, produsert i Belgia. Vi har valgt å kalle MicroLuxx for Leko Miljømatte.

En utleiematte av micro nylon eller microfiber har mer stoff som absorberer nesten 3 ganger så mye vann og kan fange vesentlig mer smuss enn tradisjonelle nylonmatter. Leko miljømatte som har en helt spesiell miks mellom fine nylonfibre og tradisjonelle fibre, som sørger for at matten ikke blir flat og vil ha full skrapeeffekt hele tiden. En mikronylon gulvmatte kan derfor i mange tilfeller ligge lenger mellom hvert skift, noe som gir færre skift.

Leko Miljømatte (microluxx) består av 50% resirkulert nylon, som gir en enda mer miljøvennlig produksjon enn andre typer gulvmatter.

Færre skift fører til lavere kostnad for våre kunder men også en betydelig miljøeffekt:

  • Lavere vannforbruk
  • Lavere energiforbruk, hovedsaklig gass og strøm
  • Mindre bruk av sterke kjemikalier og såpe
  • Færre skift gir mindre transport
  • Ingen skadelig mikroplast i Leko Miljømatte

Leko Miljømatte tørker raskere enn for eksempel bomullsmatter, som gir lavere energiforbruk. Nylonfibrene er også vesentlig sterkere enn bomull, som gir lengre levetid på mattene og fører til mindre produksjons-utslipp. En mer effektiv matte er også bedre for innemiljøet, samt gir enklere renhold. I tillegg er det ingen skadelig mikroplast i mattene. Leko Miljømatte lever derfor opp til sitt navn. Trykk her for mer info og bestilling av Leko Miljømatte.