Tørkematter

Tørkematter

Tørkematter skal absorbere fuktighet fra regn og snø samt fange opp finfordelt smuss som ellers ville blitt dratt inn i lokalet. En god tørkematte har både skrapeeffekt og høy absorberingsevne. En tørkematte må ha nok tekstilfibre til at smusset som samles i matten trekker ned mellom fibrene, og ikke blir liggende oppå matten slik at smusset blir dratt innover i lokalet.
Det finnes et stort utvalg av tørkematter og de har ulike egenskaper.

Vaskbar tørkematte må ha tekstil laget av nylon, bomull eller gjenvunnet p.e.t med nitrilgummi på baksiden. Nylon og nitril er samme type tørkematte som benyttes til utleie. Gulvmatter med nitrilgummi ligger helt flatt og stødig mot underlaget, og kan enkelt rulles eller brettes sammen for enkelt renhold. Tåler maskinvask og tørk i tørketrommel. Nylonmatter har bedre skrapeeffekt enn tørkematter av bomull og er generelt best egnet.

Tørkematte med PVC bakside må ikke forveksles med matter som har nitril bakside. Pvc-tørkematter tåler ikke maskinvask og ligger ikke like stødig som tørkematter med nitrilgummi på baksiden. Pvc er relativt stivt materiale, så mattene må rulles sammen, kan ikke brettes. Dørmatter og tørkematter med pvc-bakside bør være langt rimeligere å kjøpe enn tilsvarende mattestørrelser med nitrilgummi på baksiden, da det er et rimeligere produkt å produsere. Leko Matter har etter en helhetsvurdering valgt å ikke tilby tørkematter med pvc.

Fastmonterte tørkesoner/mattesoner limes fast på gulvet og må renses med høytrykk eller teppebanker. Man vil etter hvert slite med å få ut alt smuss av tørkesonen og den «gror tett». Ved støvsuging får man normalt opp kun 10-20 % av smusset. Fastmonterte tørkematter med tekstil anbefales normalt ikke.

Tørkematter som skal brukes på steder med mye trafikk bør du ikke kjøpe, men heller leie med matteservice. Det er billigere å leie tørkematter med regelmessig skift enn å kjøpe matter som trenger dyre renseløninger eller at renholdspersonalet må bruke mye tid på å rense mattene.

Vi anbefaler å løse problemet med en godt fungerende matteservice.
Vår matteservice dekker Oslo, Akershus, Østfold samt store deler av Buskerud, Hedmark og Oppland.