Inngangsmatte

Inngangsmatte

Inngangsmatte er en felles betegnelse for gulvmatter, mattesoner og skrapematter som plasseres innenfor eller utenfor inngangsparti. Inngangsmatter kan være nedfelt i gulv eller mattebrønn eller ligge løst på gulv. Fastmontert mattesone er også en type inngangsmatte. Nedenfor presenterer vi noen av våre inngangsmatter som er anbefalt og tilpasset nordiske forhold.

Ved valg av inngangsmatter bør det imidlertid vurderes hva som er problemet man vil løse i den aktuelle inngangen. Er behovet å stoppe mest mulig sand og smuss, er riktig inngangsmatte en skrapematte uten absorberende stoff på oversiden. Er behovet heller å stoppe mest mulig vann og fuktighet, fra for eksempel regn og snø bør du ha en absorberende nylonmatte i inngangspartiet.

Den beste løsningen er en skrapematte utenfor eller rett innenfor dør, kombinert med absorberende nylonmatte eller mikrofibermatte plassert etter skrapematten. Da har man et mattesystem i inngangsparti som stopper grovsmuss som sand, snø, stein og gjørme, samtidig som nylonmatten absorberer fuktighet og samler mindre partikler i gulvmatten.

Utvalgte inngangsmatter

Leko Ringsone
Modulbasert mattesone med høy skrapeeffekt for plassering ute og inne. Det unike ringmønsteret har utmerket skrapeeffekt, og kan bygges til den størrelsen man ønsker med et enkelt klikk-system. Man velger selv om man ønsker kun skrapemoduler eller om man vil kombinere inngangsmatten med tekstilinnlegg. Leko Ringsone kan utstyres med skråskjært kant slik at den kan plasseres løst på gulv uten nedfelling. Modulene og kantene klikkes enkelt på plass, ingen verktøy eller lim er nødvendig for montering. Les mer og se priser her..

Ringmatte med kant
Ringmatte med kant er en skrapematte for inngang som leveres med kant og i 3 ulike størrelser. Inngangsmatter som er beregnet for å ligge løst på bakken, i vindfang eller på topp av trapp. Ringmatte med kant egner seg meget godt som inngangsmatte til butikker, borettslag og sameier. Fungerer også godt utenfor inngang i områder med mye gjørme eller leire som for eksempel brakkerigg og byggeplasser. Les mer her..

Ringmatte uten kant
Ringgummimatte uten kant kan nedfelles utenfor eller innenfor inngangsparti. Inngangspartimatten finnes i ulike størrelser og kan enkelt kobles sammen til en større mattesone. Inngangsmatte laget av naturgummi som er meget slitesterk, tåler snø og frost. Bruksområde er alt fra kontor, restaurant, butikk, kjøpesenter eller områder med mye snø som feks skiheis. Finnes i 12,5 mm høyde og 23 mm høyde. Les mer her..

Diamantmatte
Diamantmatte leveres på rull eller som løs matte med kant rundt. I utgangspunktet beregnet som inngangsmatte i nedfelling mellom skyvedører eller i mattebrønn innenfor inngangsparti. Høy skrapeeffekt og meget slitesterk. Diamantmatten er relativt hard, slik at man kan trille tunge vogner over matten uten at den synker sammen. Åpen bunn gjør at smuss kan fjernes fra undersiden. Les mer her..

Inngangsmatte nylon
Nylonmatte er den mest effektive inngangsmatte når det gjelder å absorbere fuktighet og fange finkornet smuss. Nylonmatte har en særegen "high-twist" som gjør at inngangsmatten tar til seg vesentlig mer smuss enn andre teppesoner eller bomullsmatter hvor smusset har en tendens til å legge seg på toppen av gulvmatten og dras innover i lokalet. I en nylonmatte samles smusset mellom fibrene i matten og fjernes ved mekanisk behandling i industrimaskiner. Les mer her..

Inngangsmatte med logo
Logomatte er en inngangsmatte som kan vise din firmalogo, egenvalgt tekst, et budskap eller kampanjeprodukt. Ny og forbedret produksjonsteknologi de siste årene gjør at man kan få flere farger og mer detaljert trykk på inngangsmatten enn tidligere. Rask leveringstid og enkel designprosess gjør at det er enkelt å få din egen personlige inngangsmatte. Les mer her..

Utendørs logomatte
Utendørs logomatte er inngangsmatter laget spesielt for bruk ute. Kan leveres i som ensfarget inngangsmatte, eller med egen tekst/firmalogo. Inngangsmatter som brukes ute bør være konstruert slik at de ikke absorberer mye vann, siden de er utsatt for regn og snø. Inngangsmatter som brukes ute bør også ha god skrapeeffekt, slik at man får av så mye smuss som mulig, før man går inn i bygget. Innenfor bør det alltid være en absorberende inngangsmatte som tar til seg mer fuktighet og det finere smusset. Les mer her..

Inngangsmatte_senter_foto

Store inngangsmatter
Store inngangsmatter passer til større innganger som kjøpesenter, større butikklokaler eller næringseiendom. Leko sitt slagord er «Det er billigere å stoppe møkka enn å fjerne den». I vår bransje reklameres det med at matter fjerner 80% av smuss som ellers dras inn i lokalet. Det forutsetter imidlertid riktig dimensjonert inngangsmatte.
I arealer med stor trafikk er det en fordel med store inngangsmatter fordi de ligger stødig. Ønsker du å kjøpe matter, er det en fordel at store inngangsmatter er enkle å rengjøre og kan erstatte fastmonterte matter som feks renholdsone.