Rengjøringsmopper

Blandingsmopp eller mikrofibermopp

Det finnes to hovedgrupper av rengjøringsmopper. Blandingsmopper eller mikrofibermopper. Det finnes også bomullsmopper, men bomullsmopp er lite egnet som gulvmopp og brukes mest til hovedrengjøring. Blandingsmopp blir ofte feil omtalt som bomullsmopp siden den inneholder bomull.

Blandingsmopp

Blandingsmopper er den mest vanlige type mopp i bruk i dag. Moppen består av 65 % kunstfiber og 35 % bomull. Blandingsmopper bør ikke brukes til tørt renhold. Blandingsmopper har den fordelen at de er relativt billig i innkjøp men de er tunge å bruke i forhold til moderne mikrofibermopper. Blandingsmopper bør ikke vaskes i husholdningsmaskiner fordi de loer mye og kan tette filteret i maskinen og forårsake vannlekkasje.

Mikrofibermopp

Mikrofibermopper er laget av ultra tynne polyesterfibere som er spunnet til tråder. På grunn av stor overflate har de gode egenskaper til å fange støv, smuss og fuktighet. Tester viser også at mopper av mikrofiber fjerner flere bakterier enn andre typer mopper. Mikrofibermopper kan brukes uten vann eller lett fuktet. Dette gjør at mikromopper er lette å jobbe med. Mikrofibermopper kan vaskes i husholdningsmaskin dersom lo og partikler fjernes.

Mikrofibermopp til tørrmopping
Denne mikromoppen er spesielt god på tørrmopping, men kan også brukes lett fuktet. En tørr mikrofibermopp blir elektrostatisk og trekker til seg støvpartikler uten at det virvles opp støv. For å fjerne flekker kan moppen gnis på flekken eller det tilføres litt fuktighet.

Mikrofibermopp til våtmopping
Mikrofibermopp våt er best egnet til fuktmopping. Den bruker mer vann og er egnet til mer tilsmussede flater. Mange av våre kunder foretrekker denne type mikrofibermopp til for eksempel trappevask.

Vasking av mikrofibermopper
Mikrofibermopp skal vaskes separat og ikke blandes med blandingsmopp. I vårt industrivaskeri er alle prosesser datastyrt for riktig kjemikaliesammensetning. Vi bruker tradisjonelle vaskemaskiner fra 8 – 300 kg. Tradisjonelle vaskemaskiner gir et bedre resultat enn tunnelvaskemaskiner.

Mikrofibermopper skal ikke ha tilsatt tøymykner om du vasker selv!

Tørking av mikrofibermopper
På grunn av at en mikrofibermopp består av tynne nylontråder, blir de ødelagt ved for høy tørketemperatur. Våre tørketromler har infrarød temperaturkontroll som sikrer skånsom tørk som ikke reduserer effekten av moppen.

Moppestativ.

Blandingsmopp, mikrofibermopp tørr og mikrofibermopp våt leveres i standard 60 cm bredde med lommer og kan bruke samme type moppestativ.