Rengjøringsmopper

Blandingsmopp eller mikrofibermopp

Det finnes to hovedgrupper av rengjøringsmopper. Blandingsmopper eller mikrofibermopper. Det finnes også bomullsmopper, men bomullsmopp er lite egnet som gulvmopp og brukes mest til hovedrengjøring. Blandingsmopp blir ofte feil omtalt som bomullsmopp siden den inneholder bomull.

Blandingsmopp

Blandingsmopper er den mest vanlige type mopp i bruk i dag. Moppen består av 65 % kunstfiber og 35 % bomull. Blandingsmopper bør ikke brukes til tørt renhold. Blandingsmopper har den fordelen at de er relativt billig i innkjøp men de er tunge å bruke i forhold til moderne mikrofibermopper. Blandingsmopper bør ikke vaskes i husholdningsmaskiner fordi de loer mye og kan tette filteret i maskinen og forårsake vannlekkasje. Ønsker du å leie blandingsmopper? Se pris og mer info, trykk her.

Mikrofibermopp

Mikrofibermopper er laget av ultra tynne polyesterfibere som er spunnet til tråder. På grunn av stor overflate har mikrofibermopper gode egenskaper til å fange støv, smuss og fuktighet. Tester viser også at mopper av mikrofiber fjerner flere bakterier enn andre typer mopper. Mikrofibermopper kan brukes uten vann eller lett fuktet. Dette gjør at mikromopper er lette å jobbe med. Mikrofibermopper kan vaskes i husholdningsmaskin dersom lo og partikler fjernes, men vi anbefaler profesjonell vask med korrekt vasketeknikk og kjemi, slik at dine mikrofibermopper blir vasket hygienisk rene. Se pris og info om vask av mopper, trykk her.

Mikrofibermopp til tørrmopping
Denne mikromoppen er spesielt god på tørrmopping, men kan også brukes lett fuktet. En tørr mikrofibermopp blir elektrostatisk og trekker til seg støvpartikler uten at det virvles opp støv. For å fjerne flekker på gulv, kan moppen gnis på flekken eller tilfør litt fuktighet. Tørrmopp mikrofiber passer godt til vask av kontor, leilighet, hus og andre tørre områder hvor det ikke er mye smuss eller fuktige gulv.

Mikrofibermopp til våtmopping
Mikrofibermopp våt er best egnet til bruk der man trenger fuktig mopping. Denne type mikrofibermopp har lange tråder som ligner på standard blandingsmopp. Mikrofibermopp våt bruker mer vann og er egnet til mer tilsmussede flater enn mikrofibermopp tørr. Mange av våre kunder foretrekker denne type mikrofibermopp til for eksempel trappevask og vask av fellesområder, men kan også brukes til vask av butikk, kiosk eller brakkevask.

Vasking av mikrofibermopper
Mikrofibermopp skal vaskes separat og ikke blandes med blandingsmopp i samme vask. I vårt industrivaskeri er alle prosesser datastyrt for riktig kjemikaliesammensetning, vannmengde og temperatur, som er kritisk for å få hygienisk rene mikrofibermopper. Vi bruker tradisjonelle vaskemaskiner fra 8 – 300 kg. Tradisjonelle vaskemaskiner gir et bedre resultat enn feks tunnelvaskemaskiner, hvor man får liten mekanisk effekt, siden trommel ikke roterer helt rundt.

Mikrofibermopper skal ikke ha tilsatt tøymykner om du vasker selv!

Tørking av mikrofibermopper
På grunn av at en mikrofibermopp består av tynne nylontråder, blir de ødelagt ved for høy tørketemperatur. Dette er en veldig vanlig årsak til at mikrofibermopper enten ikke vasker godt fordi egenskapen til moppene endres. Våre tørketromler har infrarød temperaturkontroll som sikrer skånsom tørk som ikke reduserer effekten av mikromoppen.

Moppestativ.

Blandingsmopp, mikrofibermopp tørr og mikrofibermopp våt leveres i standard 60 cm bredde med lommer og kan bruke samme type moppestativ.